Комітет з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв'язку рекомендує парламенту відхилити проект закону про внесення змін до деяких законів України з питань регулювання тарифів на житлово-комунальні послуги, внесений народним депутатом України Хомутинніком В.Ю.

09 листопада 2005, 10:27

Законопроектом передбачається встановити новий порядок відшкодування втрат виробників житлово-комунальних послуг у разі затвердженням цін/тарифів на такі послуги нижчими від розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво.

Комітет вважає, що після введення запропонованої норми підприємства галузі та органи місцевого самоврядування не матимуть економічних стимулів до вжиття заходів, спрямованих на зниження витрат та здійснення енергозберігаючих заходів. Комітет врахував, що відповідно до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" в умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги державою забезпечується соціальний захист малозабезпечених верств населення за рахунок адресних безготівкових субсидій. Зважаючи на це, Комітет прийняв рішення про відхилення зазначеного законопроекту.