Комітет з питань Європейської інтеграції підтримує ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України і Верховним головнокомандуванням Об'єднаних Збройних Сил НАТО з питань трансформації та Верховним головнокомандуванням Об'єднаних Збройних Сил НАТО в Європі щодо використання стратегічної транспортної авіації України в операціях та навчаннях НАТО

24 жовтня 2005, 16:38

Метою цього законопроекту є ратифікація угоди між Урядом України і Верховним головнокомандувачем об'єднаних Збройних Сил НАТО щодо надання з боку України транспортної авіації для використання в операціях і навчаннях НАТО.

Аргументація на користь цього докладно викладена в пояснювальній записці до проекту. Правовою підставою є положення Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України і штабом Верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО на Атлантиці та штабом Верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО в Європі щодо забезпечення підтримки операцій НАТО з боку України, ратифікованого законом від 17.03.2004 р. та низка інших міжнародних документів, укладених між Україною та НАТО.

Члени Комітету зазначили, що положення законопроекту відповідають курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. Крім того, вважають народні депутати, ратифікація Меморандуму сприятиме практичним крокам на поглиблення співробітництва між Україною та Північноатлантичним Альянсом в контексті курсу на подальший вступ України до НАТО.