Комітет у закордонних справах рекомендує парламенту прийняти за основу проект постанови про відзначення 60-ї річниці заснування Організації Об'єднаних Націй, внесений народним депутатом М. Поживановим

17 жовтня 2005, 12:10

Проектом постанови пропонується на державному рівні 24 жовтня 2005 року відзначити 60-ту річницю заснування Організації Об’єднаних Націй.

За словами автора, прийняття постанови обумовлене необхідністю привернути увагу українського суспільства і держави в цілому до історичних та сучасних досягнень Організації Об’єднаних Націй, провідної ролі цієї міжнародної організації в зміцненні миру та безпеки у світі, роззброєнні, забезпеченні основних прав та свобод людини, що, в свою чергу, стимулюватиме усвідомлення народом України усіх переваг активної участі нашої держави у подальшій міжнародній діяльності ООН.

Відзначення на загальнодержавному рівні 60-ї річниці Організації Об’єднаних Націй, вважає М.Поживанов, матиме значний позитивний вплив на подальші процеси розбудови демократичної правової української держави, посилення її ролі та авторитету на міжнародній арені.

Прийняття постанови не потребує додаткових коштів з Державного бюджету України.