Комітет з питань науки і освіти рекомендував Верховній Раді України прийняти проект закону про діяльність у сфері інформатизації у другому читанні

11 лютого 2005, 14:38

Члени Комітету під час обговорення законопроекту відзначили важливість законодавчого врегулювання у сфері інформаційно-комунікаційних технологій.

Комітет взяв до уваги те, що з часу прийняття законопроекту у першому читанні набрали чинності Цивільний кодекс України, Господарський кодекс України, Закони України “Про телекомунікації”, “Про електронний цифровий підпис”, “Про електронні документи та електронний документообіг”, „Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України” (щодо комп’ютерної злочинності) тощо. Зазначеними Кодексами та Законами врегульовано багато положень, які пропонується встановити цим законопроектом.

Народні депутати також врахували конструктивні пропозиції підготовлених до другого читання законопроектів про внесення змін до Закону України “Про захист інформації в автоматизованих системах” і „Про захист персональних даних” тощо.