Комітет з питань національної безпеки і оборони на розгляд сьомої сесії Верховної Ради України внесе проект закону про внесення змін до деяких законів України (щодо пенсійного забезпечення членів сімей загиблих військовослужбовців), поданий народними депутатами України Л.Сергієнком, А.Клименком.

27 січня 2005, 14:26

Метою проекту є запровадження для членів сімей військовослужбовців та прирівняних до них осіб, які загинули при виконанні службових обов’язків, а також дружин (чоловіків) померлих інвалідів Великої Вітчизняної війни, які не одружилися вдруге, доплати в розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, незалежно від виду і розміру отримуваної пенсії або довічного грошового утримання, що виплачується замість пенсії.

Встановлення додаткової пенсії окремим категоріям громадян з числа сімей загиблих військовослужбовців потребуватиме залучення додаткових коштів з Державного бюджету в сумі 72,4 млн. грн. щорічно.

Комітет підтримує прийняття законопроекту Верховною Радою України за основу за умови введення його в дію з 1 січня 2006 року.