Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Геннадій Удовенко зустрівся з делегацією Норвезького гельсінського комітету на чолі з Генеральним секретарем цієї громадської організації Бджорном Енгеслендом

26 січня 2005, 14:55

Г.Удовенко ознайомив гостей із законотворчою роботою комітету, спрямованою “на всебічний захист прав людини, із законодавством у цій царині, яке було прийнято Верховною Радою України за останні роки”. Розповів про сучасне соціально-політичне становище в Україні та про наслідки “помаранчевої революції.

У свою чергу, Бджорн Енгесленд поінформував про діяльність Норвезького гельсінського комітету, одним з головних завдань якого є моніторинг стану з прав людини у пострадянських країнах, зокрема Україні, Росії та Білорусі. Крім того, організація прагне до встановлення зв’язків, здійснення спільних проектів та підтримки правозахисних громадських об’єднань у цих країнах. Саме цьому і був присвячений нинішній візит делегації до України, де протягом дев’яти днів гості відвідали Чернігів, Харків та Луганськ, і мали плідні зустрічі з українськими колегами.

На закінчення бесіди Геннадій Удовенко висловився за подальший розвиток різнобічного співробітництва між громадськими організаціями України і Норвегії.