Микола Томенко пропонуватиме парламенту розглянути проект Постанови щодо проведення дострокових виборів Київського міського голови та Київради

04 квітня 2011, 13:55

Publish

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко пропонуватиме парламенту розглянути проект Постанови щодо проведення дострокових виборів Київського міського голови та Київради. Про це М.Томенко сказав сьогодні на брифінгу після Погоджувальної Ради.

«Ми радіємо, що поставлений Президентом Голова Київської міської адміністрації зрозумів, що Київ розкрадено. Це приємна новина, що і Президент це зрозумів, і Олександр Попов це зрозумів», - відмітив М.Томенко. Водночас, за його словами. якщо послухати виступ Голови КМДА О.Попова, а він повідомив, що більше 70 мільярдів гривень розкрадено керівниками Київради та КМДА, то «ми вважаємо, що нічого нам не забороняє, спільно з Партією регіонів, яка ініціює приведення до відповідальності всіх тих, хто разом з Черновецьким розкрадав Київ, розглунити питання про дострокові вибори Київського міського голови та Київської міської ради». «Київ розкрадений керівництвом КМДА на чолі з Л.Черновецьким і Київрадою, то, звичайно, ці люди не мають жодного морального права бути депутатами Київради», - підкреслив політик.

Віце-спікер нагадав, що за законом після ухвалення відповідної Постанови в 70-денний термін необхідно провести позачергові дострокові вибори Київради та Київського міського голови.

Окрім того, М.Томенко відзначив, що згідно даних останнього соціологічного дослідження, у цілому не схвалюють діяльність Київського міського голови Леоніда Черновецького 89,9% киян. При цьому переважна більшість киян (88,8%) вважає, що Леонід Черновецький має подати у відставку. Окрім того, на думку 79,4% мешканців Києва, у столиці доцільно провести дострокові вибори Київського міського голови.