Голова Верховної Ради України В.М.Литвин у п'ятницю провів телефонну розмову з Головою Сейму Литовської Республіки А.Паулаускасом

26 листопада 2004, 10:30

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у п’ятницю провів телефонну розмову з Головою Сейму Литовської Республіки Артурасом Паулаускасом, в ході якої була обговорена ситуація, що склалася в Україні після повторного голосування 21 листопада на президентських виборах.

А.Паулаускас оцінив події в Україні як суспільне загострення, викликане невідповідністю ходу голосування демократичним стандартам, і висловив сподівання, що ситуація буде врегульована демократичним цивілізованим конституційним шляхом.

В.Литвин поінформував литовського колегу про заходи, які, на його думку, можна здійснити для розв’язання проблеми, і підкреслив, що найважливішим є унеможливлення застосування сили та пошук політичного рішення в серйозному відвертому діалозі.

В.Литвин запевнив співрозмовника, що він сам і Верховна Рада України зробить все необхідне для демократичного унормування суспільно-політичної ситуації.