Дмитро Соломчук: Заборона використання пальмової олії у продуктах харчування дає поштовх до розвитку вітчизняної молочної галузі

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
04 вересня 2024, 16:07

Український парламент у другому читанні ухвалив законопроєкт №5148, який забороняє використання пальмової олії у харчових продуктах, зокрема й у дитячому харчуванні. Це дає потужний поштовх до розвитку вітчизняної молочної галузі.

Про це повідомив народний депутат, член Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук, який є ініціатором законопроєкту.

«Нарешті в нашій державі будуть заборонені до використання у харчовій промисловості трансжири. Чекаємо на підпис Президента України під цим документом, щоб якнайшвидше було використання при виробництві продуктів харчування корисних молочних та рослинних жирів від українських фермерів», - зазначив політик.

Він нагадав, що приблизно з 2015 року в Україну щорічно імпортували понад 200 тис. тонн пальмової олії.

«Від того часу й до 2024 року в нашій державі зросла кількість онкологічних і серцево-судинних захворювань на 20-24%. Десятки тисяч людей помирають через те, що вживають неякісну їжу, яка захопила прилавки наших магазинів. Ухвалений законопроєкт зупиняє це, і дає поштовх до розвитку нашої молочної галузі та фермерства», - наголосив народний депутат.