Дайджест новин про індустріальні парки України за січень

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
08 лютого 2024, 12:44

Заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський вже традиційно інформує що цікавого за останній місяць відбулось у сфері розвитку індустріальних парків в Україні.

«Передбачений законодавством дедлайн змусив ініціаторів індустріальних парків (ІП) знайти керуючі компанії. «Нічийним» ІП - тим, які не обрали керуючу компанію і не подають звіти - загрожує виключення з реєстру.

Користуючись нагодою, повторюю думку з одного з попередніх дописів про індустріальні парки. До реєстрації індустріальних парків в реєстрі слід ставитись приблизно так само, як до реєстрації ФОП чи ТОВ. Тобто як до намірів.

І кількість парків в реєстрі - це теж про наміри. Значно більш важливим є підведені мегавати електроенергії, тисячі квадратних метрів введених в експлуатацію приміщень, кількість заводів і створених робочих місць. Ось по цьому будемо оцінювати, працює парк чи ні.

У Хмельницькій області керуючою компанією індустріального парку «Вуглецево-нейтральний ЕКО АГРО ХАБ Поділля «Городок» обрано ТОВ «Грін Індастріал Менеджмент».

Резидентом індустріального парку «Вуглецево-нейтральний ЕКО АГРО ХАБ Поділля «Городок» стала компанія «Агро Еко Тенхнолоджіс». Ця компанія спеціалізується на виробництві олії та тваринних жирів.

ІП «БФ Термінал», розташований у Берегівському районі Закарпатської області, включено до Реєстру індустріальний парків. Він спеціалізуватиметься на переробці деревини та виготовленні продукції з дерева. Планується створення близько 2 тисяч робочих місць.

У Київській області компанія «Астробілд» набула статусу керуючої в індустріальному парку «Біла Церква».

Мерія Чернівців оголосила про намір створити індустріальний парк «Чернівці» на території 17 гектарів. Наразі ІП на етапі реєстрації.

Міська рада Дніпра підписала меморандум про співпрацю з ТОВ «Українська компанія кави» як з потенційним резидентом індустріального парку «Innovation Forpost».

Бурштинська громада Івано-Франківської області затвердила концепцію індустріального парку. Очікується, що ІП буде приватним і серед іншого займатиметься переробкою кукурудзи.

В індустріальному парку «Соломоново» змінилася керуюча компанія. Нею стало компанія «Соломоново Девелопмент Парк».

«Управлінська компанія «Індустріальний парк «Ужгород» стала керуючою компанією приватного індустріального парку «Ужгород».