Арсеній Пушкаренко: Нині єдине побажання наших бійців – щоб кожен у міру своїх сил підтримував ЗСУ

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
02 січня 2024, 15:25

 

Сьогодні через масовану атаку з боку росії був важкий ранок для всієї України, і це вчергове доводить, що всі, хто зараз не у Збройних Силах України, мають робити все можливе для ЗСУ, а хто не на передовій — для фронту.

Про це заявив народний депутат, заступник Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

Він зазначив, що нині перебуває на Донбасі для передачі військовим декількох автомобілів та інших необхідних речей, спілкується з нашими захисниками.

«Звісно, є втома, адже дехто з бійців пів року, а дехто півтора-два роки беруть участь у бойових діях. Але ця втома – точно не зневіра. Наші військові готові продовжувати боронити незалежність, захищати свої родини та народ України, однак зараз усіх хвилює питання, що фронт і тил живуть ніби різним життям. Це неможливо. На жаль, десь хтось відчув розслаблення, ніби війна далеко, проте це не так. І сьогоднішній ранок це довів. Тому нині єдине побажання наших бійців – щоб кожен у міру своїх можливостей підтримував ЗСУ», - наголосив парламентарій.

На його думку, поки Захід намагався з путіним домовитися, той готувався до війни. Тому в наших партнерів не виявилося достатніх обсягів боєприпасів.

«Наприклад, у Збройних силах Франції стояло виготовлення 7 тис. артилерійських снарядів 155-го калібру на рік. У нас фактично така потреба на добу. Тож наші партнери виявилися неготовими до війни таких масштабів. Водночас сьогодні понад 50 країн входять до військової коаліції з допомоги Україні зброєю — і об’єми нарощуються. Робота триває, але виклики значні, тому треба швидше збільшувати обсяги поставок і виробництва», — наголосив народний депутат.

Він також додав, що представники деяких держав зараз про це відкрито кажуть на міжнародних майданчиках, закликаючи активніше підтримувати Україну.