Роман Грищук: П’ятдесят кращих молодих учених та сорок чотири педагоги отримають премії від Верховної Ради

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
20 грудня 2023, 18:49

Парламент ухвалив дві постанови, які стосуються присудження премії Верховної Ради України молодим ученим за 2022 рік та щорічної премії Верховної Ради України педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти.

Про це розповів народний депутат, член парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук.

«Ми підтримали рішення щодо виділення 50 премій молодим ученим. Одна така премія складає 60 прожиткових мінімумів - це приблизно 161 тис. грн. Молоді вчені подавали свої роботи на конкурс, і на базі нашого Комітету велика профільна група вчених відбирала найкращі роботи та визначала гідних отримати цю відзнаку», - зазначив політик.

Він додав, що парламент відзначив і найкращих українських освітян.

«Також була ухвалена постанова про виділення 44 премій Верховної Ради для педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти. Подання робили області. Ці найкращі педагоги отримають теж по 161 тис. грн», - сказав народний депутат.

Він наголосив, що виділення цих премій - це подяка від українського парламенту за величезну роботу науковців та педагогів.