Народні депутати України долучилися до роботи Halifax International Security Forum

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
19 листопада 2023, 20:00

Українська делегація почала роботу на 15-му щорічному форумі з міжнародної безпеки в Галіфаксі (Нова Шотландія, Канада). Цей захід відомий як одна з найбільших у світі конференцій із безпеки для демократичних країн. Усі вісім дискусійних панелей цьогоріч присвячені Україні.

«Починаємо активну дипломатичну роботу в межах Halifax International Security Forum. Міжнародний форум із питань безпеки — провідна в Північній Америці конференція міжнародних відносин і безпеки. Головна місія конференції полягає в зміцненні стратегічного співробітництва між демократіями. Одне з ключових питань цьогорічної конференції — підтримка України до Перемоги», — зазначила народна депутатка від «Слуги Народу» Леся Забуранна, яка в складі української делегації присутня на заході.

Водночас народна депутатка, заступниця Голови парламентського Комітету з питань інтеграції України з ЄС Марія Мезенцева, яка теж бере участь у конференції, наголосила, що в центрі уваги нашої делегації під час зустрічей із партнерами залишаються нагальні потреби Сил оборони України.

«Обов’язково говоритимемо з партнерами про ППО, артилерію, дрони й багато всього, чого сьогодні потребують Сили оборони. Питання ППО для Харкова й інших міст-мільйонників удалося проговорити з Міністром оборони Канади Біллом Блером і сенаторкою США від Демократичної партії Джин Шахін. Дякуємо Канаді за мобілізацію світових партнерів навколо серця свободи та демократії — навколо України», — підкреслила парламентарійка.