Напередодні відкриття 62-ої Генеральної Асамблеї ПАЧЕС Комітети організації провели додаткові засідання

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
15 листопада 2023, 17:39

  

На початку засідань Генеральний секретар ПАЧЕС Асаф Гаджиєв привітав учасників 62-ої Генеральної Асамблеї та побажав усім плідної співпраці.

Члени Комітету ПАЧЕС з питань культури, освіти та соціальних питань затвердили Звіт «Роль парламентів у зміцненні політики захисту дітей у державах-членах ОЧЕС» та рекомендують Генеральній Асамблеї ухвалити відповідну рекомендацію.

Заступник Генерального секретаря ПАЧЕС Мільтіадіс Макіанніс, який головував на засіданні, запропонував учасникам засідання погодити наступну доповідь Комітету та доповідача — члена Постійної делегації України Євгена Пивоварова.

Комітет ПАЧЕС з економічних, комерційних і фінансових питань на додатковому засіданні затвердив Звіт та рекомендації щодо «Посилення парламентської співпраці у сфері зменшення ризику стихійних лих та надання екстреної допомоги в регіоні ОЧЕС».

Генеральна Асамблея ПАЧЕС заслухає доповідачів Комітетів на своїх засіданнях та визначиться щодо рекомендацій.

Довідка: Чорноморське економічне співробітництво (ЧЕС) засновано 25 червня 1992 року. Ним було засновано  Організацію Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС). Парламентська асамблея Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) була створена 26 лютого 1993 року. До її складу входять 13 країн: Албанія, Азербайджан, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Північна Македонія, Румунія, росія, Сербія, Туреччина та Україна.

Мета ПАЧЕС: забезпечення правової бази економічного, торговельного, соціального, культурного та політичного співробітництва між країнами; прийняття законодавства, необхідного для реалізації рішень, що приймаються главами держав та урядів або міністрами закордонних справ країн-членів ЧЕС; сприяння національним парламентам у зміцненні парламентської демократії; розвиток співробітництва з міжнародними та регіональними організаціями.