Сергій Нагорняк: Українські військові готові дати жорстку відповідь рф на атаки на нашу енергетичну інфраструктуру

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
13 листопада 2023, 11:56

Минула зима була дуже складною для України через постійні масштабні атаки росії на нашу енергетичну систему. Однак цього року ми краще підготовлені й наша енергетична система захищена як фізичними засобами, так і ППО.

Про це заявив народний депутат, член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

«І влада, і енергетики, і військові України зробили все, щоб наші громадяни почувалися більш безпечно в зимовий період. Якщо ж російські окупанти продовжать обстріли нашої енергетичної інфраструктури, то відповіді будуть негайні», — зазначив парламентарій.

За його словами, в Україні сьогодні практично в кожному будинку є генератори, павербанки, альтернативні джерела енергії.

«Зараз у нас у співпраці з військовими розроблені певні плани, які орієнтовані на уникнення блекаутів. Нам допомагають партнери, зокрема ми отримали значну кількість трансформаторів великої потужності, є достатні резерви. Зі Світовим банком підписано угоди для фінансування резервних потужностей у 2024 році. Додатково фінансується зведення захисних об’єктів», — наголосив народний депутат.

Він додав, що наразі також в Україні активно працюють фахівці з кібербезпеки, щоб відбити атаки російських хакерів як на об’єкти критичної інфраструктури, так і на сайти та сервери державних структур. Тут наш успіх очевидний, адже окупантам не вдається зламати наш захист.