Дмитро Наталуха: Трошки переможеньки вам з дипломатичних полів, щоб підбадьорити

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
13 жовтня 2023, 17:49

 

«Щойно в ПАРЄ було прийнято в певному сенсі дві історичні резолюції по Україні, - повідомляє Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, який бере участь у засіданні Четвертої частини сесії Парламентської асамблеї Ради Європи 2023 року в складі Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ.

Фактично, більшість критичних українських зовнішньополітичних векторів і цілей було закріплено на офіційному рівні в Парламентській Асамблеї Ради Європи, зокрема:

• створення Реєстру Збитків та Компенсаційного Механізму,

• необхідність реалізації Мирного Плану Президента України,

• реформа ООН, в тому числі - перегляд незаконного зайняття рф крісла в РадБезі ООН,

• визнання Голодомору - Геноцидом українського народу,

• невизнання незаконних референдумів та «виборів» на всіх тимчасово окупованих територіях України, починаючи з 2014 року.

Без перебільшення блискуча робота Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи на чолі з Марією Мезенцевою і Постійного представництва України при Раді Європи, яке очолює Борис Тарасюк.

Незважаючи на майже два роки війни, все ще вдається тримати українське питання в пріоритетах Ради Європи і не дати континенту забути про нас.

Дякую колегам і, звісно, дякую захисникам України, чий героїзм дозволяє нам досі представляти державу на міжнародних площадках. Пересилимо!»