Давид Арахамія: Корупційні злочини під час війни не матимуть строків давності

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
29 вересня 2023, 18:10

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №10100, що скасовує строки давності за корупційні злочини під час війни. Такий підхід дозволить покарати винних, навіть якщо про злочини українці дізнаються в майбутньому.

Про це розповів народний депутат, голова парламентської фракції «Слуга Народу», член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія.

«Зареєстрували з колегами законопроєкт № 10100, який скасовує строки давності за корупційні злочини під час війни. Це дозволить покарати винних, навіть якщо вони зараз десь ховаються або якщо про їхні дії ми дізнаємося у далекому майбутньому. Це продовження послідовної антикорупційної політики Президента і нашої фракції», - зазначив парламентарій.

За його словами, відповідний законопроєкт скасовує ухвалені минулим скликанням так звані «правки Лозового», завдяки яким корупціонери продовжують уникати покарання і зараз.

«Усе це завдяки тому, що чинний закон встановлює строки, в які правоохоронці мають вкластися, розслідуючи справу до повідомлення підозри. Суди ж потім просто закривають провадження, посилаючись на закінчення таких строків. Якщо хтось мріяв цим скористатися – їх чекає розчарування і тюрма. Війна нічого не спише», - наголосив народний депутат.