"Оновлена інформатика - IT-студії": шкільний предмет зі зручним доступом для учнів, батьків та вчителів відтепер на Дія.Освіта, - інформує Комітет освіти, науки та інновацій

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
27 вересня 2023, 14:16

 

26 вересня в Києві відбулася презентація «Оновленої інформатики - IT-студій» - проекту, що переосмислює інформатику як предмет шкільної програми. Під час події презентували оновлені матеріали для всіх учасників навчального процесу.

«ІТ-студії - це новий підхід до викладання та вивчення інформатики в школах. Діти використовують на уроках сучасні технології, вчать мови програмування, розвивають актуальні цифрові навички. Також це сучасний формат контенту - анімовані відео, презентації та локалізовані матеріали. Після успішного завершення пілоту ми масштабуємо програму оновленої інформатики в усі освітні заклади. Наша мета - впровадити освітні ресурси ІТ-студій для 4 млн українських школярів», - пояснює Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Освітні ресурси ІТ-студій створювалися та пілотувалися в минулому навчальному році у 50 закладах освіти. До апробації долучилося 70 вчителів та понад 3 тисячі учнів. Зараз матеріали «Оновленої інформатики - IT-студій» готові до використання у всій системі загальної середньої освіти, як у початковій, так і в базовій та старшій школі. Вони є гнучкими для застосування відповідно до вибраної вчителем навчальної програми.

«Європейський Союз вітає досягнення проекту ІТ-студії, що реалізується в межах нашої флагманської програми EU4DigitalUA. Успішне масштабування інноваційних ресурсів на всі українські школи є свідченням співпраці між Україною та ЄС, а також непохитної підтримки цифрової освіти й цифрової трансформації України Європейським Союзом», - зазначив заступник Голови Представництва Європейського Союзу в Україні Ремі Дюфло.

Під час презентації обговорили:

- Як навчальним закладам зареєструватися на платформі та почати використовувати освітні ресурси ІТ-студій?

- Як вчителю інтегрувати ІТ-студії в навчальний процес?

- Розбір інтерфейсів для кожного з цих учасників навчального процесу.

- Переваги матеріалів «Оновленої інформатики - IT-студій» на окремому модулі платформи Дія.Освіта.

- Якими є нові уроки та інтерактивні заняття?

Функціонал платформи буде розширюватися до кінця 2023 року.

До презентації долучилися експерти Google.org, Фонду Східна Європа, міжнародної організації Save the Children, Genesis, UNICEF та Харківського ІТ-кластера.

Проект реалізується з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства освіти і науки України в межах програми EU4DigitalUA, що фінансується Європейським Союзом.

Більше про проект: https://osvita.diia.gov.ua/it-studios

Сайт проекту: https://it-osvita.diia.gov.ua