Тижневий дайджест окремих законодавчих ініціатив - Олексій Мовчан

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 вересня 2023, 10:57

 

Комітет з питань економічного розвитку постійно працює над вдосконаленням профільного законодавства та впровадженням реформ у сфері управління державним і комунальним майном. Проте є ряд ініціатив, що залишаються в тіні, але робота над ними продовжується невпинно.

«Вирішив запровадити щотижневий дайджест, у якому буду підсумовувати зроблене і знайомити з планами та напрацюваннями, - повідомляє заступник Голови Комітету Олексій Мовчан.

«Тож щодо законопроектів:

№6013. Минулого тижня відбулося засідання трьох робочих груп, на яких колеги пропрацювали основні положення законопроекту про особливості регулювання підприємницької діяльності окремих видів юридичних осіб та їх об’єднань у перехідний період.

№6102-д. Верховна Рада України відхилила законопроект про оптимізацію оренди та приватизації державного та комунального майна, але робота продовжується. З колегами й надалі будемо напрацьовувати зміни щодо вдосконалення законодавства, які дозволять усунути процедурні недоліки та підвищити ефективність оренди та приватизації державного і комунального майна.

№6420. З командою Комітету з питань економічного розвитку надалі досліджуємо положення законопроекту про правовий режим майна профспілок, щоб максимально ефективно захистити інтереси держави стосовно власності в організаціях колишнього радянського союзу. Наразі законопроект допрацьовується, плануємо найближчим часом віддати на розгляд Комітету.

І до нових ініціатив:

Питання регулювання державних активів дуже чітко зарегламентовано. При цьому немає єдиного державного підходу до регулювання питань комунальної власності. Деякі активні та незалежні громади вміють ефективно використовувати свої активи та добросовісно наповнювати бюджет, але, на жаль, така ситуація не є повсюдною.

Тому, беручи до уваги міжнародні стандарти та практики з ефективного та прозорого управління майном, починаємо працювати над питанням удосконалення законодавства в сфері управління комунальною власністю.

Як бачите, наша команда майже не відпочиває, адже реформи самі себе не зроблять. Працюємо далі!»

Детальніше можна ознайомитися на сайті Комітету:

https://komprompol.rada.gov.ua/news/main_news/74683.html