Олексій Леонов: Держава дає поштовх розвитку внутрішнього потенціалу виробництва боєприпасів та дронів

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
20 вересня 2023, 20:45

  

Місцеві бюджети зараз на своїх рахунках накопичили майже 200 млрд грн, які використовують на свої не першочергові потреби й не спрямовують на пришвидшення нашої перемоги. Саме тому парламент розглядає законопроєкт №10037, що передбачає переспрямування військового ПДФО на розвиток оборонного сектора.

Про це заявив народний депутат України, член парламентського Комітету фінансів, податкової та митної політики Олексій Леонов.

«Ухвалений у першому читанні законопроєкт дає можливість переспрямувати військовий ПДФО з місцевих бюджетів у державний бюджет на потреби оборони. Жодна громада не може витрачати гроші на виготовлення зброї, боєприпасів чи створення дронів. Для цього необхідно мобілізувати кошти та зусилля на рівні держави, що й передбачає ухвалений документ», - наголосив політик.

За його словами, військові на фронті щодня просять більше зброї, тож зібрані гроші з військового податку на доходи фізосіб будуть вкладені у виробництво в Україні того, в чому є найбільша потреба – снарядів, дронів і антидронних систем.

«Коли наш Президент і міністр оборони їздять по світу, спілкуються із партнерами України, просять про допомогу зброєю, а в цей час не використовується внутрішній потенціал держави з її виробництва, то це неприпустима ситуація, яку треба міняти», - підсумував народний депутат.