Ірина Борзова: Держава підтримує залучення молоді до відновлення громад, що постраждали від війни

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
15 вересня 2023, 17:24

 

Протягом червня-вересня в Україні впроваджується програма «Віднова», у рамках якої молодь залучається до відновлення нашої держави.

Про це розповіла народна депутатка, член парламентського Комітету з питань молоді та спорту Ірина Борзова.

«Метою національної програми «Віднова» є залучення молодих людей від 18 до 35 років із різних регіонів України до відновлення об’єктів інфраструктури у громадах, до нормалізації життя в громадах, які постраждали через війну. У травні було обрано 24 громади, де втілюватиметься проєкт. Усі команди пройшли відповідне навчання. У травні молодь змогла зареєструватися для участі в програмі. Перші обміни відбулися в червні у Волинській області. Туди у 2 громади приїхала молодь, до якої долучилися місцеві жителі, і протягом 5 днів вони відновлювали об’єкти молодіжної інфраструктури», - розповіла парламентарій.

За її словами, саме в 2023 році акцентом програми «Віднова» є відновлення молоддю молодіжного простору та центрів у різних громадах України.

«До списку 24 громад потрапили громади Київської, Сумської, Чернігівської, Харківської, Івано-Франківської, Вінницької, Дніпропетровської , Житомирської , Волинської та Полтавської областей.  Близько 700 молодих людей взяло участь у програмі з різних регіонів. Зокрема, з Донецької, Львівської, з центру та півдня України тощо. Ці люди приїжджали в громади, щоб разом з місцевою молоддю долучатися до відновлення України», - зазначила народна депутатка.

Ірина Борзова нагадала, що нацпрограма «Віднова» реалізується Міністерством молоді та спорту, державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр», громадською організацією у межах програми ПРООН «Підтримка громадянського суспільства та молоді» за фінансової підтримки міністерства закордонних справ Данії та уряду Японії.