Голова ТСК з питань контролю за міжнародною матеріально-технічною допомогою Олександра Устінова зустрілася з військовим аташе Італії Емануелем Канале Паролою

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
15 вересня 2023, 16:19

Народна депутатка України, очільниця Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час воєнного стану Олександра Устінова в межах роботи Комісії провела зустріч з аташе з питань оборони Посольства Італійської республіки Полковником Емануелем Канале Паролою. 

Головною темою діалогу стало питання обліку та використання Україною наданої Заходом матеріально-технічної допомоги. Олександра Устінова розповіла італійському аташе, як очолювана нею Комісія здійснює контроль за отриманням та використанням допомоги та запевнила, що протягом роботи ТСК порушень у веденні обліку, зберіганні та використанні матеріально-технічної допомоги виявлено не було. 

Також під час зустрічі сторони обговорили подальшу співпрацю в оборонній сфері між Україною та Італійською Республікою. Полковник Емануель Канале Парола виказав підтримку Комісії як органу парламентського контролю за забезпеченням прозорості та законності отримання матеріально-технічної допомоги.