Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про результати пленарного засідання

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
10 червня 2023, 21:04

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук проінформував про ряд ухвалених Парламентом рішень.

ПОСТАНОВИ:

9375 — звернулися до ООН, парламентів та урядів її держав-членів, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей у зв’язку з черговим актом тероризму російської федерації — підривом Каховської ГЕС.

В ЦІЛОМУ:

9378 — передбачили надання військовим відпустки 30 днів + 10 днів за сімейними обставинами та з інших поважних причин. Надається вона частинами тричі на рік. Але за умови одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців.

5322 — встановили заборону на здійснення маніпулювань, впливів або спроб маніпулювань на оптових енергетичних ринках.

9051 — передбачили право на реструктуризацію кредитів ВПО, єдиним джерелом доходу яких є державна й соціальна матеріальна допомога. Однак вони мають погасити відсотки за кредитом протягом півроку після завершення війни.

9052 — вирішили проблеми нарахування надмірних і непропорційно великих процентів за споживчі кредити для осіб, які проживають на територіях, на яких ведуться або велися бойові дії, на тимчасово окупованих територіях, або покинули місця проживання на таких територіях.

ЗА ОСНОВУ:

9322 — запропонували врахувати рекомендації Венеційської комісії щодо порядку конкурсного відбору кандидатур на посаду судді КСУ.

8223 — запропонували імплементувати у законодавство України стандарти захисту людини від впливу іонізуючого випромінювання, відповідно до права ЄС.