Посилюємо міжнародну співпрацю у напрямку захисту мережевих ресурсів - Комітет з питань цифрової трансформації

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
09 червня 2023, 16:41

 

Саме з таким головним меседжем сьогодні відбулась робоча зустріч Заступника Голови Комітету з питань цифрової трансформації Сергія Штепи з Послом Королівства Нідерландів в Україні паном Єннесом де Молом. Також участь у зустрічі взяли представники Міністерства закордонних справ України та Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

На зустрічі було розглянуто питання визначення шляхів вжиття можливих заходів, спрямованих на захист мережевих ресурсів (IP-адрес), які знаходяться у користування операторам (провайдерам) комунікацій, що здійснювали діяльність на тимчасово окупованій території України.

Комітет вже давно веде роботу в цьому напрямку. Неодноразово були організовані зустрічі з представниками телеком-галузі та державних органів влади для напрацювання необхідних механізмів впливу на ситуацію з IP-адресами на тимчасово окупованих територіях. Саме на IP-адресах, які є інформаційно важливою інфраструктурою, базуються питання кібербезпеки в частині електронних комунікацій.

Сергій Штепа на цій зустрічі закцентував увагу на таких питаннях, як:

визнання суверенітету, незалежності, єдності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та недопущення визнання резидентами Королівства Нідерландів документів реєстрації суб’єктів із самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях України;

- посилення дії санкційних механізмів для блокування незаконної передачі IP-адрес підсанкційним особам, зареєстрованим у рф та у самопроголошених утвореннях на тимчасово окупованих територіях України.

Наразі дуже важливо заручатись підтримкою міжнародних партнерів України. Ми маємо захищати Україну на різних фронтах.

Захистимо цифрової простір! Захистимо Україну!