Комітет з питань молоді і спорту заслухав питання: "Про стан виконання Міністерством молоді та спорту України Закону "Про основні засади молодіжної політики"

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 травня 2023, 16:21

 

«Серед важливого: затверджений персональний склад наглядової ради Українського молодіжного фонду (УМФ) - структури, яка надаватиме гранти і буде фінансувати молодіжні проєкти, ведеться робота щодо визначення умов оплати праці працівників УМФ, найближчим часом планується провести державну реєстрацію УМФ як юридичної особи і проведення конкурсу для обрання керівництва Фонду», - повідомив заступник голови Комітету з питань молоді і спорту Василь Мокан.

Також найближчим часом заплановане створення платформи для відбору кандидатів у члени Національної ради з питань молоді та розробляється технічне завдання для цієї платформи. У рамках реалізації програми "Молодіжний працівник" затверджено професійний стандарт "фахівець з питань молоді (молодіжний працівник)", а також проведена перша експертна зустріч з метою напрацювання норм для внесення змін в Закон "Про основні засади молодіжної політики" у частині вдосконалення фінансових механізмів підтримки молодіжних проектів».

Окремо під час виступу заступник голови Комітету подякував профільній заступниці Міністра молоді та спорту Марині Попатенко за співпрацю і професійну роботу на посаді. Із 31 травня 2023-го року вона переходить з міністерства працювати на інше місце роботи.

"Марина Миколаївна зробила багато корисного для сфери національно-патріотичного виховання та молодіжної політики. Поважаю як фахівця та особистість! Разом із нею працювали над розробкою законодавства, зокрема ґрунтовних Законів "Про основні засади молодіжної політики", "Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності", інших законодавчих ініціатив та підзаконних актів.

Розраховую, що наша співпраця продовжиться у майбутньому, адже знаю, що йдучи з посади заступниці міністра, Марина продовжить докладати всіх зусиль для розвитку сфер молодіжної політики та національно-патріотичного виховання", - зазначив Василь Мокан.