ЄС продовжив на рік режим безмитної торгівлі з Україною

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 травня 2023, 15:46

 

Всупереч невиправданій військовій агресії міжнародні інституції демонструють всебічну підтримку України, зокрема її економічного та аграрного фронту, інформують у Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

Так, 25 травня 2023 року, Рада Європейського Союзу ухвалила постанову, яка продовжує призупинення всіх мит, квот і заходів торгового захисту на український експорт до країн ЄС ще на один рік - до червня 2024 року. Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті організації.

Зазначається, що Європейський Союз, продовжуючи свою непохитну політичну та економічну підтримку України, цим рішенням допомагає Україні зберегти стабільність торговельних відносин з ЄС і підтримувати свою економіку в дуже складних умовах.

Ухвалена постанова діятиме протягом одного року та призупиняє:

• дію усіх митних збори на українську продукцію відповідно до вимог Угоди про асоціацію між ЄС та Україною про створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі. Це стосується двох категорій товарів: фруктів і овочів, на які поширюється система вхідних цін, а також сільськогосподарської продукції та перероблених сільськогосподарських продуктів, на які поширюються тарифні квоти;

• справляння антидемпінгового мита на імпортні товари походженням з України;

• застосування єдиних правил імпорту (захисних заходів) щодо імпорту, що походить з України.