Денис Маслов: Впровадження в Україні реєстру санкцій дасть можливість встановити кримінальну відповідальність за ухилення від санкцій і допоможе відстежувати ефективність їх застосування

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 травня 2023, 11:35

На найближчому засіданні парламенту має бути проголосований в цілому проєкт закону, яким створюється Державний реєстр санкцій, що дасть можливість ретельно стежити за режимом застосування санкцій.

Про це заявив народний депутат, голова парламентського Комітету з питань правової політики Денис Маслов.

«Законопроєкт яким запроваджується Державний реєстр санкцій потрібен для того, щоб усі підсанкційні особи моніторилися, а режим застосування санкцій контролювався ретельним чином. Після впровадження відповідного реєстру, у нас виникне можливість для встановлення кримінальної відповідальності за ухилення від санкцій та допомогу в ухиленні від них. Об’єктами можуть бути фінансові компанії, нотаріуси тощо», - зазначив парламентарій.

За його словами, в цьому питанні Україна рухається паралельним курсом із Євросоюзом.

«Наш Президент Володимир Зеленський неодноразово зауважував, що російська федерація має заплатити за всю ту шкоду, яку вона завдала в Україні, має заплатити найвищу ціну за всю історію, щоб назавжди відбити бажання виявляти агресію до будь-яких сусідніх країн», - підсумував політик.