Олена Мошенець: Потужна підтримка України нашими партнерами - це крок до перемоги!

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 травня 2023, 18:12

«Намагаючись унеможливити розвиток незалежної української держави, переписуючи нашу історію та привласнюючи культурні цінності, росія не припиняє спроб реалізувати свої імперські наміри та захопити українські землі.

Попри це, мужні українці 456 добу героїчно боронять свою незалежність і тримають опір, ціною власного життя відвойовуючи кожний сантиметр української безцінної землі.

Не полишаючи спроб завдати якомога більше руйнувань, атакуючи українські мирні міста, ворог і сам отримує величезні втрати, щодня - сотні загиблих загарбників та десятки одиниць знищеної техніки.

За повідомленням Генерального штабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення по 24 травня, втрати російських військ у війні з Україною становлять 204 760 осіб.

Лише за минулу добу українські військові знищили близько 500 окупантів, 3 танки, 8 бойових броньованих машин та 20 артилерійських систем. Окрім того, ворог втратив 36 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 2 автомобіля та 4 одиниці спеціальної техніки.

Щодня наша держава стає сильнішою та впевненішою у своїх силах завдяки незламності духу, що закладений у нашій ДНК, а головне, завдяки підтримці наших міжнародних партнерів, які вірять в Україну та допомагають у боротьбі з російським фашизмом.

«Ми вважаємо, що Україна захищається ефективно, що вона домоглася того, щоб плани путіна щодо швидкої перемоги розвіялися, і ми повинні продовжувати підтримувати її захист. Підтримка України не є виснаженням і, навпаки, я вважаю, що ми повинні зробити: надати їй засоби, необхідні для ефективного захисту, і зробити це якнайшвидше та в найбільш відповідній кількості. Україна потребує потужної підтримки і міністри оборони сповнені рішучості її надати», - заявив Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки - Віцепрезидент Європейської Комісії Жозеп Боррель за підсумками засідання Ради закордонних справ Європейського Союзу з міністрами оборони у вівторок, 23 травня 2023 року.

Сьогодні Україна кров’ю доводить, що є країною, для якої життєво важливі європейські демократичні цінності, і що український народ вартий бути частиною європейської спільноти.

Я дякую світовим лідерам та нашим партнерам за допомогу! Україна зобов’язана скористатись шансом стати раз і назавжди вільною від російського зла та заради міжнародної безпеки здобути Перемогу!», - Заступник Голови Комітету з питань антикорупційної політики Олена Мошенець.