Освітній центр Верховної Ради України провів у Вінниці просвітницький захід для студентів Донецького університету імені Василя Стуса

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 травня 2023, 12:38

Освітній Центр Верховної Ради України провів інтерактивний просвітницький захід про історію та основи українського парламентаризму, засади роботи гілок влади, комітетів Верховної Ради України, народних депутатів та способи взаємодії з Українським Парламентом для студентів Донецького університету імені Василя Стуса у Вінниці.

У заході взяла участь народна депутатка України, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова, яка поспілкувалась зі студентами (в укритті під час повітряної тривоги).

В форматі "питання-відповіді" Ірина Борзова спілкувалась зі студентами Донецького університету імені Василя Стуса у Вінниці, які навчаються за напрямками політологія, історія, міжнародні відносини, в рамках просвітницького заходу, організованого Освітнім центром Верховної Ради України.

Народна депутатка розповіла про формат роботи Верховної Ради України під час дії воєнного стану та про депутатську діяльність у парламенті та в окрузі, на Вінниччині. Говорили про спорт в Україні під час війни.

Студенти цікавились, як заборонити участь спортсменів з рф та білорусі на міжнародному рівні та чому їх все - таки допускають до змагань. Спілкувались про нашу молодь, про те, як українські учні та студенти наближають перемогу України.

Ірина Борзова поінформувала про Закон України «Про основні засади молодіжної політики», на виконання якого створено Український молодіжний фонд, що стане дієвим інструментом підтримки молоді в Україні.

Освітній центр для учасників заходу провів спеціальні воркшопи та вікторини, які містять теоретичну і практичну складові.

«Українська молодь - наше сьогодні. Молодь захищає Україну, волонтерить та долучається до відбудови країни, з новими баченнями, ідеями, досвідом. Підтримка молоді, яка живе, працює, навчається в Україні - надважлива», - зазначає Ірина Борзова.