Олександр Корнієнко закликав Францію долучитися до процесу звільнення з полону представників місцевого самоврядування

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 травня 2023, 12:43

«Представники місцевого самоврядування перебувають у російському полоні — вони «завинили» лише в тому, що активно проявляли позицію захисту України», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час зустрічі із Групою дружби Сенату Французької Республіки.

 

Він закликав долучитися до процесу звільнення з російського полону представників місцевого самоврядування України. 

Окрім того, під час зустрічі Перший віцеспікер проінформував колег про діяльність України задля збереження росту та відновлення економіки вже сьогодні, зокрема, щодо законопроекту про страхування інвестицій в Україні від воєнних ризиків.

Також сторони порушили ряд міжнародних питань та спільну боротьбу за правду й проти російської пропаганди у країнах Глобального Півдня. 

Обговорили реформу децентралізації та здобутки України у цій сфері. 

«Окрема тема нашого спілкування — обхід санкцій і припинення допомоги деяких країн втілювати це агресору», — наголосив насамкінець Олександр Корнієнко, висловивши вдячність Сенату Франції за сильну позицію на підтримку правди й справедливості.

 

Довідково. 22-25 травня Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко перебуває з робочим візитом у Французькій Республіці.