Олександр Корнієнко: Кожна надана техніка та озброєння — це великий внесок у майбутню перемогу

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 травня 2023, 11:01

 

У межах робочого візиту Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів зустріч із Першим заступником Голови Сенату Франції Роджером Карутчi та сенаторкою від департаменту Нієвр й Головою групи дружби Франція-України Сенату Франції Надією Сологуб. 

Сторони обговорили формулу миру Президента України Володимира Зеленського. 

Насамперед Перший віцеспікер висловив вдячність Сенату Франції за нещодавні прийняті резолюції. Зокрема, визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу та заклик до інституцій і країн Європейського Союзу зібрати докази насильницького вивезення українських дітей до росії, наклавши санкції на російських чиновників, причетних до цих злочинів.

«Наша держава стане надійним європейським партнером», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України. Він проінформував про стан виконання рекомендацій від Європейської комісії та очікування України щодо відкриття переговорного процесу вже цього року. 

«Україна дуже вдячна Франції за підтримку. Кожна надана техніка та озброєння — це великий внесок у майбутню перемогу та зупинення агресора», — акцентував Олександр Корнієнко, зауваживши про важливість продовження військової допомоги.

Окрім того, сторони порушили питання повернення полонених представників місцевого самоврядування. Перший заступник Голови Верховної Ради України звернувся із закликом підтримати процес їхнього звільнення. 

Довідково. 22-25 травня Перший заступник Голови Верховної Ради України перебуває з робочим візитом у Французькій Республіці.