Володимир Крейденко: Під час воєнного стану чи надзвичайної ситуації необхідні додаткові повноваження для гарантування безпечного судноплавства

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
03 травня 2023, 10:48

Ухвалений Верховною Радою в першому читанні законопроєкт №7651 покликаний врегулювати питання судноплавства у воєнний час або в час, коли є якась надзвичайна подія. Про це розповів народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко.

«Наразі повноважень у відповідного органу виконавчої влади, який займається врегулюванням судноплавства, немає. Однак ми бачимо, що зараз у нашій державі фіксуються ситуації, коли водний транспорт може проходити біля лінії розмежування чи лінії конфлікту або там, де відбувається надзвичайна якась ситуація. Відповідно, орган виконавчої влади повинен мати повноваження регулювати й зупиняти судноплавство на тих ділянках, які визначені як небезпечні», - зазначив парламентарій.

Він висловив сподівання, що вже найближчим часом цей документ буде ухвалений в цілому, і це сприятиме безпечному судноплавству в нашій державі.