План дій Ради Європи для України зорієнтований на запровадження у нашій країні найкращих практик ЄС

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 квітня 2023, 13:15

 

 

24 квітня 2023 р. в Києві відбулась презентація Плану дій Ради Європи для України на 2023-2026 роки «Стійкість, відновлення та відбудова».

Захід зібрав представників та представниць українського парламенту, уряду, органів правосуддя, кримінальної юстиції та правоохоронних органів, медіа та організацій громадянського суспільства.

Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності представили Перший заступник голови Комітету Андрій Осадчук та голова підкомітету з питань діяльності органів прокуратури Владлен Неклюдов.

За словами Першого заступника, серед іншого, План дій, безумовно, зорієнтований на запровадження у нашій країні найкращих практик Європейського Союзу, адаптації нашого національного законодавства до вимог ЄС.

Андрій Осадчук наголосив на важливості співпраці Комітету з проектами Ради Європи, зокрема, з проектом «Зміцнення прав людини в системі кримінальної юстиції України», в якому Комітет є безпосереднім учасником.

План дій Ради Європи є частиною внеску Council of Europe у процес відбудови та відновлення країни, яка зіткнулася з жорстокою агресією Російської Федерації.

Він спрямований на посилення стійкості українських державних установ, посилення демократичного управління і верховенства права та захисту основоположних прав громадян.

Завдяки вже залученим ресурсам станом на 1 січня 2023 року було розпочато 18 проєктів, що забезпечує безперервність дій та негайну підтримку українських партнерів.