Представники Комітету з питань правоохоронної діяльності перебували з робочим візитом у США

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 квітня 2023, 18:30

Голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас, Голова підкомітету Сергій Алєксєєв та член комітету-голова ТСК Олександра Устінова у складі делегації Українських парламентаріїв минулого тижня перебували з робочим візитом у Вашингтоні (Сполучені Штати Америки).

Військова, фінансова, санкційна підтримка, залучення інвестицій, допомога у відновленні ці питання були на порядку денному робочого візиту делегації.

Українські парламентарії провели ряд важливих зустрічей, зокрема, з  Надзвичайним і Повноважним Послом України в США Оксаною Маркаровою; у Євразійському Центрі Атлантичної Ради та Національному демократичному інституті (NDI) стосовно роботи парламентської Тимчасової спеціальної комісії  з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час воєнного стану, яку очолює член Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександра Устінова; Заступницею міністра оборони США з питань України та росії Лорою Купер; конгресменами Джейсоном Кроу, Брендоном Бойлом, Джеймсом Конноллі, Джимом Костою, Тімом Кейном та конгресвумен Еліс Слоткін та Ненсі Мейс; Головою Комітету з розвідки Палати представників США Майком Тернером; Міжнародними партнерами Президентом NDI Дереком Мітчелом та Головою Ради Директорів NDI Томом Дешл.

Під час зустрічей обговорювались конкретні питання військової допомоги Україні у боротьбі з агресором. Українські парламентарії отримали запевнення в тому, що поставки зброї для України будуть прискорені та збільшені.

Народні депутати також провели перемовини щодо необхідності надання Українським Повітряним силам винищувачів F-16.

Також у ході зустрічей порушувались питання не лише військової підтримки, а також післявоєнного відновлення України.

Склад делегації народних депутатів Верховної Ради України: Сергій Іонушас, Олександра Устінова, Сергій Алєксєєв, Володимир Цабаль, Єгор Чернєв, Тарас Батенко, Павло Бакунець, Ахтем Чийгоз, Олександр Завітневич.