Голова Верховної Ради України проінформував про результати засідання

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
11 квітня 2023, 15:15


Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про результати пленарного засідання 11 квітня. Зокрема, прийнято ряд рішень:

ЗА ОСНОВУ:

9165 — запропонували надати можливість українцям через додаток Дія вирішувати, на які проекти направити кошти Державного фонду регіонального розвитку. Після попереднього відбору, програми-претенденти подаватимуть для голосування у додатку Дія, за підсумками якого визначатимуться переможці.

9051/9052 — запропонували у період дії воєнного стану та у 30-денний строк після його припинення або скасування запровадити обов’язкову реструктуризацію зобов’язань споживачів за споживчими кредитами, якщо місце постійного проживання позичальника — тимчасово окупована територія або зона бойових дій.

9158 — запропонували спростити оформлення військовослужбовцями довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) та оформлення й направлення медичних документів між військовими частинами та закладами охорони здоров’я.

9154 — запропонували розширити перелік військових формувань та спеціальних органів, де створюються військово-лікарські комісії, і дозволити їх створення всім учасникам сектору безпеки та оборони. Пропонується надати право створювати ВЛК при «цивільних» закладах охорони здоров’я державної та комунальної форм власності.

В ЦІЛОМУ:

7438 заборонили використання, продаж та передачу феєрверків, салютів і петард, в тому числі заборонили використання піротехніки щодо тварин під час проведення спортивних та видовищних заходів. Заборона не поширюється на використання піротехніки ЗСУ, Нацполіцією та аварійно-рятувальними службами.

7632 — звільнили фізичних осіб у 2023 році від сплати земельного податку на територіях, де завершені бойові дії чи окупація відповідної території. Створили механізм надання пільг для зруйнованої нерухомості чи такої, що потребує капітального ремонту.