Верховна Рада України прийняла Закон "Про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова від 13 листопада 2003 року"

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
10 квітня 2023, 17:42

Верховна Рада України 10 квітня 2023 р. прийняла в цілому проект Закону України «Про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова від 13 листопада 2003 року» внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. №0151, доопрацьований).

Прийняття проекту Закону «Про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова від 13 листопада 2003 року» внесеного Кабінетом Міністрів України дасть можливість у двосторонній торгівлі між Україною та Молдовою при визначенні походження товарів керуватися положеннями Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження або Альтернативними правилами походження згаданої Регіональної конвенції, які застосовуватимуться до набрання чинності змін до Регіональної конвенції. Реалізація Протоколу, в свою чергу, сприятиме збільшенню обсягів преференційної торгівлі товарами, що забезпечить залучення українських виробників до європейських та регіональних ланцюгів створення доданої вартості.