Україна та Швеція посилять співпрацю у сфері молодіжної політики

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 березня 2023, 17:15

 

Під час Молодіжної конференції Європейського союзу у м. Векше (Королівство Швеція) делегація України на чолі із заступницею Міністра молоді та спорту України Мариною Попатенко зустрілася з генеральною директоркою Шведської агенції молоді та громадянського суспільства Леною Нуберг.

У зустрічі також взяли участь представники Національного українського молодіжного об'єднання, Української асоціації молодіжних рад та Національної молодіжної ради України.

Сторони обговорили питання підтримки українських переселенців та спільних проектів між українськими та шведськими молодіжними громадськими організаціями.

Заступниця Міністра Марина Попатенко наголосила на важливості відновлення молодіжної інфраструктури в Україні та інклюзивних підходів молодіжної інфраструктури для громадян, зокрема української молоді в країнах ЄС.

Особливу увагу приділили ситуації у молодіжній сфері України, зокрема змінам, які відбулися у молодіжному секторі з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, та завдань, які постають перед Міністерством в умовах війни.

Учасники зустрічі відзначили необхідність посилення співпраці між Швецією та Україною у сфері молодіжної політики.