Україна та Велика Британія підписали Угоду про цифрову торгівлю, - Комітет з питань цифрової трансформації

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 березня 2023, 15:03

 

Будуємо міцні економічні зв’язки між українським і британським бізнесом. Для розширення співпраці між країнами, 20 березня було підписано Угоду про цифрову торгівлю між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії.

Даний документ є правовим фундаментом для розвитку цифрової економіки - від електронної комерції до кібербезпеки, торгівлі цифровими продуктами і послугами між Україною та Великою Британією. Угода поглибить участь України в глобальній економіці та позитивно вплине на імідж нашої держави як торговельного партнера.

З української сторони документ підписала Перший віце-прем’єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко, з британської - Державний секретар з питань бізнесу та торгівлі, Президент Ради з питань торгівлі та Міністр у справах жінок та рівності Кемі Баденох.

Документ важливий, оскільки ним:

- закріплюються основні свободи для торгівлі цифровими товарами та послугами між країнами;

- посилюється українсько-британське інвестиційне партнерство;

- українські IT-компанії збережуть вільний доступ на цифрові ринки.

Це дозволить українському бізнесу ефективніше та дешевше торгувати з Великою Британією за допомогою електронних транзакцій, цифрових підписів та е-контрактів.

Варто зазначити, що Україна стала другою країною у світі, з якою Велика Британія підписала Угоду про цифрову торгівлю. Першою такою країною став Сінгапур.

Хочемо подякувати Великій Британії за підтримку в боротьбі проти росії з перших днів повномасштабного вторгнення та за швидку і безпрецедентну військову, фінансову й технічну допомогу, а також за підтримку у сфері цифрової торгівлі.

Розвиваємо цифрову економіку та рухаємось до перемоги!