Комітет з питань правоохоронної діяльності затвердив Звіт Державної прикордонної служби України про діяльність у 2022 році

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 березня 2023, 14:51

 

На позачерговому засіданні Комітету 22 березня 2023 року члени Комітету розглянули Звіт Державна прикордонна служба України про діяльність у 2022 році.

Народні депутати разом з Головою Держприкордонслужби Сергієм Дейнеко члени Комітету обговорили питання:

охорони та оборони державного кордону в умовах збройної агресії;

посилення протидії терористичним загрозам та протидії злочинності на державному кордоні;

соціального захисту сімей загиблих та зниклих безвісти співробітників;

системи заходів морально-психологічного забезпечення особового складу підрозділів, які залучаються до виконання бойових завдань;

захисту інформації в інформаційно-комунікаційних системах;

облаштування лінії прикордонних інженерних споруд.

Окремо учасники засідання зосередили увагу на питанні перетину кордону чоловіками, які підлягають призову під час мобілізації, та кримінальній відповідальності за такий злочин.

За результатами розгляду члени Комітету "одноголосно" затвердили звіт Державної прикордонної служби України про діяльність у 2022 році та подякували прикордонникам, які захищають Україну по всій лінії фронту.

Народні депутати також розглянули та затвердили Рекомендації щорічних відкритих слухань у Комітеті з питань правоохоронної діяльності на тему: «Діяльність Державне бюро розслідувань, стан виконання покладених на Державне бюро розслідувань завдань та додержання ним законодавства, прав і свобод громадянина».