Дмитро Соломчук: Наразі одним із найскладніших питань у сільському господарстві залишається розмінування

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 березня 2023, 09:44

 

Продовження «зернової угоди» - важливий позитивний сигнал для наших аграріїв. Буде можливість реалізації продукції, буде надходження валюти, буде сплата податків і наповнення бюджету України.

Про це заявив народний депутат, член парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

«Днями «зернову угоду» продовжили на 120 днів, сподіваємося на її пролонгацію й далі. Загалом же ми також очікуємо звільнення від окупантів усіх українських земель, особливо у Чорноморському басейні для здійснення вільного експорту без таких угод», - зазначив політик.

За його словами, наразі одним із найскладніших питань у сільському господарстві залишається розмінування. Особливо це стосується деокупованих територій.

«Триває активна фаза розмінування на Миколаївщині. Розпочали роботу 11 бригад розміновувачів ЗСУ, а наступного тижня до цієї роботи долучиться ще 9 бригад. 7 бригад працює від ДСНС. До розмінування долучаються і представники приватних гуманітарних фондів. Завдяки цим зусиллям ми зможемо збільшити площі посівів і зібрати більші врожаї», - сказав парламентарій.

Він наголосив, що минулий рік довів, що наші аграрії - сміливі люди, які не бояться російських ракет. Завдяки їхній праці не лише Україна забезпечена продуктами харчування, а й багато держав світу отримують якісну сільськогосподарську продукцію.