Віталій Безгін: Народні депутати працюють над осучасненням і спрощенням процедури встановлення та зміни адмінмеж населених пунктів

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
21 березня 2023, 09:25

 

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №8263, який передбачає дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України. Наразі у цій сфері чинними є норми, що дісталися нам у спадок із радянських часів, тому сьогодні виникла нагальна потреба їх осучаснити.

Про це заявив народний депутат, член Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін.

«Де-факто, у нас питання адмінмеж регулюється указом президії УРСР 1981 року. Ми це хочемо прибрати, осучаснити та спростити процедуру встановлення і зміни меж населених пунктів. Це питання зараз є нагальним, адже достатньо подивитися на Харківську, Донецьку та Луганську області й ті території, що будуть деокуповані. Там є знищені населені пункти, знищена їхня інфраструктура. Тому простіше створити необхідні інструменти самоврядування зараз, щоби потім не виникало проблем, коли територія буде деокупована й ми не знатимемо, що з нею робити з точки зору управління», - зазначив парламентарій.