Завдяки рішенню Верховної Ради України майже 3 мільйони громадян мають можливість сьогодні працювати дистанційно, забезпечуючи свої родини в умовах широкомасштабної війни росії проти нашої держави

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
17 березня 2023, 16:18


За 7 місяців роботи сторін соціального діалогу, громадськості, науковців та парламенту було створено складний, комплексний та важливий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання дистанційної, надомної роботи та роботи із застосуванням гнучкого режиму робочого часу» від 4 лютого 2021 року №1213-IX.

Дія цього Закону вплинула, зокрема, на добробут 32% працюючих українців, їх родин та на стабільність економіки країни в умовах широкомасштабної війни росії проти нашої держави.

Понад 66 тисяч громадян пройшли опитування Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів щодо застосування норм вищевказаного Закону. Результати опитування підтвердили надважливість його прийняття.

Удосконалення правового регулювання режиму трудових відносин в Україні дало можливість майже 3 мільйонам громадян сьогодні працювати дистанційно, забезпечувати свої родини в умовах глобальних викликів.

При цьому варто зазначити, що опитування тих, на кого безпосередньо спрямовується дія діючого закону (в даному випадку - це працівники та роботодавці) Верховна Рада України зробила фактично вперше за всю історію своєї роботи.

Про те, як був створений Закон, що удосконалив правове регулювання дистанційної, надомної роботи та роботи із застосуванням гнучкого режиму робочого часу розповів на засіданні Комітету заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Сергій Біленький. Деталі - за посиланням: https://komspip.rada.gov.ua/news/main_news/75872.html