Комітет з питань правової політики рекомендує Верховній Раді прийняти в другому читанні та в цілому законопроект щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
16 березня 2023, 18:21


Комітет Верховної Ради України з питань правової політики 13 березня 2023 року розглянув на своєму засіданні пропозиції і поправки, що надійшли від суб’єктів права законодавчої ініціативи до проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану (реєстр. №8064).

Зазначений законопроект спрямований на врегулювання деяких проблемних питань пов’язаних із організацією примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану. Зокрема, законопроектом передбачено зміну порядку зупинення діяльності приватного виконавця, вирішення питання про його заміщення та зміни виконавчого округу, а також врегулювання деяких особливостей здійсненням виконавчого провадження в умовах воєнного стану.

Розглянувши законопроект, підготовлений до другого читання, Комітет з питань правової політики вирішив рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану (реєстр. № 8064) прийняти в другому читанні та в цілому в редакції, запропонованій Комітетом.