"Усі ми вчимось бути як ви. Всі ми об‘єдналися в одне багатомільйонне народне військо", - Ірина Констанкевич з нагоди Дня добровольця

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
14 березня 2023, 16:52

 

Сьогодні, 14 березня, Україна відзначає День добровольця. Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

«14 березня 2014 року 500 бійців - добровольців Самооборони Майдану - сформували перший добровольчий батальйон. Потім до них приєдналися тисячі тих, хто першим свідомо вирішив дати відсіч країні-агресору, окупантам, сепаратистам. Дякуємо за Вашу безстрашність, відвагу, незламність! Слава і вічна дяка кожному Герою!

Усі ми вчимось бути як ви. Всі ми об‘єдналися в одне багатомільйонне народне військо. І в цьому наша сила, непереможна сила українців: у добрій волі до жертви, до подвигу і до боротьби. Вічна пам‘ять полеглим у боротьбі за вільну Україну! Слава Україні! Героям слава!» - зазначила перша заступниця голови Комітету Ірина Констанкевич.