Микита Потураєв: Правоохоронці та громадянське суспільство сприятимуть безпечному звільненню Києво-Печерської Лаври

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
13 березня 2023, 19:05

Група народних депутатів із різних фракцій звернулася до голови СБУ Василя Малюка з листом, у якому попросила звернути особливу увагу спецслужби на збереження й безпеку музейних експонатів Києво-Печерської Лаври, Зокрема, ідеться про мощі та інші дороговартісні й історично значущі предмети, які мають бути повернені державі.

Про це заявив народний депутат, голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

«Ми звернулися до голови СБУ Василя Малюка з листом, тож я впевнений, що компетентні органи подбають, щоб нічого не було втрачено з Києво-Печерської Лаври. На мій погляд, росія буде намагатися вдатися до провокацій і заважатиме звільненню Лаври до 29 березня. Однак, наскільки мені відомо, наші правоохоронці до цього готові», - зазначив політик.

За його словами, довкола питання звільнення Лаври від УПЦ МП відчувається певна суспільна напруга.

«Нам треба готуватися й до того, що до Києво-Печерської Лаври прийде і патріотично налаштована громадськість, зокрема ветерани війни, щоби підтримати її звільнення від представників московського патріархату», - наголосив парламентарій.

На його переконання, наше громадянське суспільство відповідальне, а правоохоронні органи компетентні та професійні, тому вдасться уникнути будь-яких можливих провокацій.