Українського правозахисника і журналіста Максима Буткевича засуджено до 13 років колонії - Комітет з питань свободи слова

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
10 березня 2023, 18:26

 

Так звані «верховні суди» невизнаних «Л/ДНР» на окупованих частинах Донеччини та Луганщини засудили до колонії суворого режиму трьох українських полонених, серед яких був український правозахисник, журналіст та нині військовий Максим Буткевич.

Терористи звинуватили українця у «жорстокому поводженні з цивільним населенням та застосуванні у збройному конфлікті заборонених методів» та «замаху на вбивство двох осіб загальнонебезпечним способом та умисному ушкодженню чужого майна загальнонебезпечним способом».

Максим Буткевич є українським правозахисником та журналістом, співзасновником Центру прав людини ZMINA та «Громадського радіо», був координатором і співзасновником проекту «Без кордонів», спрямованого на допомогу шукачам притулку, українським переселенцям і протидії мові ворожнечі.

У березні місяці 2022 року Максим Буткевич вступив до лав Збройних Сил України, проте, на превеликий жаль, у червні 2022 року він разом з іншими бійцями ЗСУ потрапив у полон.

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова рішуче засуджує дії окупантів та прикладе максимум зусиль задля повернення кожного українця додому.