Південна Корея передала українським рятувальникам 100 сучасних пікапів

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
11 березня 2023, 09:25

 

Україна продовжує розширювати коло союзників і партнерів, які готові надавати допомогу нашим силовикам у складний час відбиття повномасштабної збройної агресії з боку росії.

Так, днями ДСНС отримала 100 сучасних пікапів «Санг-Йонг» від Корейського Агентства міжнародного співробітництва. Церемонія передачі відбулася за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Корея в Україні пана Кім Хьонг Те, очільника ДСНС України Сергія Крука, народного депутата Дмитра Припутня та заступника міністра внутрішніх справ України Богдана Драп'ятого.

«Автомобілі пройшли довгий тримісячний шлях спочатку морем від порту міста Інчон, а потім були доставлені наземним транспортом до України. Це черговий етап міжнародної допомоги від наших південнокорейських партнерів», - зазначив Дмитро Припутень, який є співголовою депутатської групи з міжпарламентських зв’язків із Республікою Корея.

Повідомляється, що передані машини будуть розподілені між піротехнічними підрозділами, гірськими рятувальними підрозділами та Оперативно-координаційними центрами ДСНС.

З початком повномасштабної війни в Україні обсяги завдань наших рятувальників зросли в рази, тому потрібно постійно посилювати спроможності підрозділів.

«Впевнений, що завдяки консолідації зусиль та об’єднаній підтримці з боку світової спільноти ми переможемо у цій війні та відбудуємо нашу державу», - підкреслив Сергій Крук.

Він додав, що наразі ДСНС відчуває гостру потребу в техніці й обладнанні, зокрема в модулях життєзабезпечення, спеціальній, пожежно-рятувальній та інженерній техніці, спецзасобах захисту, засобах для розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів тощо.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного російського вторгнення Корейська Республіка вже передала рятувальникам понад чотири тисячі радіостанцій як гуманітарну допомогу.