Ірина Борзова: В умовах війни в організації якісного освітнього процесу одним із головних питань є належне технічне забезпечення вчителів

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
11 березня 2023, 09:10


У нинішніх непростих умовах одним із надзвичайно важливих завдань держави є забезпечення безперебійного процесу навчання дітей. Влада докладає зусиль, щоб освіта була якісна, але при цьому максимально дотримувалися заходи безпеки, адже країна-агресор не припиняє ракетні обстріли наших міст і сіл, намагається залишити нас без елементарних благ.

Щоб реалізувати право дітей на освіту в умовах війни, важливим питанням є забезпечення освітян технічними засобами для організації якісного навчального процесу як очно, так і дистанційно. І для цього Міністерство освіти продовжує закуповувати хромбуки, частину з яких під час робочої поїздки на Вінниччину міністр освіти і науки Сергій Шкарлет передав для більш як пів тисячі навчальних закладів області. Загалом освітяни регіону отримали понад 2400 пристроїв.

«Це вже друга партія необхідних електронних девайсів. Минулого року було передано 2327 ноутбуків у заклади освіти Вінницької області. Розподіл усіх пристроїв здійснено пропорційно до поданих громадами потреб», -  повідомила голова підкомітету молодіжної політики Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту Ірина Борзова.

Вона наголосила, що робота вчителів надважлива, а навчати дітей у нинішніх умовах – це справжній подвиг. Крім того, саме освітяни взяли на себе частину важливого завдання з допомоги переселенцям.

«У перші дні російського повномасштабного вторгнення освітні заклади в Україні взяли на себе непросту місію підтримки переселенців. Я пам’ятаю, як освітяни робили усе, щоб допомогти, зігріти, нагодувати українців, які рятувалися від ворожих обстрілів. Сьогодні наші вчителі реалізують різні проєкти для допомоги військовим, наближаючи перемогу України. І в цій ситуації надзвичайно важливо приділяти нашим педагогам увагу, забезпечувати комфортні умови роботи, що й робить наше профільне Міністерство», - підсумувала парламентарій.