Євгенія Кравчук: Українські жінки проявляють значну активність і в політиці, і в бізнесі, і у волонтерському русі, і навіть на фронті

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
11 березня 2023, 09:15

В Україні ситуація із правами та становищем жінок поступово змінюється на краще. Зокрема, Верховна Рада цього скликання фактично є рекордсменом за кількістю жінок, їх кількість перевищує 20%, -  заявила заступниця голови Комітету Верховної Ради України із питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

«В Україні є певна стратегія, яку впроваджує уряд, що стосується рівності економічних прав жінок. Якщо порівнювати середню заробітну плату чоловіка та жінки, то жінки менше отримують. Однак це проблема не лише України, вона є в усьому світі, але ситуація поступово змінюється на краще. Важливо також зауважити, що наші жінки завжди були ініціативними. Наприклад, зараз на фронті близько п’ять тисяч українок, є багато волонтерок, активних громадських діячок», - зазначила парламентарка.

Євгенія Кравчук також повідомила, що в Україні за час повномасштабної війни 48% ФОПів відкрили саме жінки.

«Є урядова програма кредитів для малих підприємців, і туди дуже активно подають заявки жінки», - наголосила народна депутатка.