Леся Забуранна: Чітке дотримання законів у питанні позбавлення мандатів депутатів проросійських партій дасть можливість назавжди викинути цих людей із політики

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
03 березня 2023, 17:14

 

Верховна Рада України зробила крок у напрямку очищення від ворожих елементів. Зокрема були ухвалені законодавчі передумови для заборони діяльності всіх проросійських та налаштованих на ворожі наративи політичних сил в Україні. Це стосується не лише парламенту, а й місцевих рад.

Про це розповіла народна депутатка від «Слуги Народу» Леся Забуранна.

«Зараз ми послідовно, демонструючи єдність у цьому питанні, голосуємо за позбавлення мандатів депутатів проросійських сил. Переконана, що цей процес триватиме, оскільки є відповідний запит суспільства, є абсолютне несприйняття ідей, які ці люди пропагували, з якими вони йшли на вибори. У проросійських сил немає політичного майбутнього в Україні. Думаю, що протягом цього року більшість депутатів відповідних партій залишать лави ВР», - зауважила політикиня.

Вона додала, що люди, які обиралися від проросійських партій, не мають морального права і не повинні мати можливості будувати політичну кар’єру.

«Водночас ми не повинні дати їм жодного шансу, спекулюючи своїми можливостями, звертатися до міжнародних інституцій у складний для України час і, таким чином, створювати навколо нашої держави неправильну ситуацію, начебто з порушенням їхніх прав. Ми повинні чітко дотримуватися законодавства. У питаннях того, що проросійські партії не можуть існувати в Україні, а депутати цих сил не можуть перебувати в державі, ми демонструємо єдність і чітко та свідомо голосуємо за позбавлення їх мандатів», - сказала парламентарій.

Вона також наголосила, що, не давши представникам проросійських сил можливості оскарження рішень у будь-яких міжнародних інституціях, вдасться викинути цих людей із політики назавжди.